Helsinkiläinen maamerkki

KÄPYLÄ 87 ON NYKYAIKAINEN HELSINKILÄINEN DESIGN-KLASSIKKO. Rakennuksen ohittaa päivittäin katkeamaton työmatkaliikenteen virta, samoin kuin lentokentän ja keskustan välistä pääväylää pitkin lähtevät ja saapuvat ja lentomatkustajat. Tuntuu kuin rakennus olisi aina ollut paikallaan.

Totuus on erilainen. Lue lisää historiasta.​

Käpylä 87 tarjoaa monimuotoisia tiloja yrityksille, jotka haluavat kehittää liiketoimintaansa ja brändiään ikonin asemaan nousseessa maamerkkikiinteistössä.

Tarpeisiisi mukautuvia työtiloja

Havainnekuvista näet, miltä toimistosi voisi näyttää. Tilat räätälöidään aina sopimaan vuokralaisen ja henkilöstön tarpeisiin. Tiloja voi myös yhdistää toisiinsa suurempaa tilaa tarvittaessa.

Vapaat toimistotilat

Valitse sinua kiinnostava toimistotila, niin näet pohjapiirroksen.

KerrosVapaa toimistotila
Kolmas kerros
Neljäs kerros

Lataa esite

Kiinteistön palvelut

K-Market Amerinkulma on hyvin varusteltu supermarket, josta noudat helposti välipalat, kevyet lounaat työpäivään tai jossa teet ruokaostokset ennen kotimatkaa.

Tutustu K-Market Amerinkulmaan ›

Groovy Bistro & Barissa on tarjolla päivän lounas sekä á la carte -ruokalista, myös mukaan vietävänä.

Tutustu Groovy Bistro & Bariin ›

Fitness 24 Seven on ympäri vuorokauden avoinna oleva kuntosali, joka tarjoaa lisäksi ryhmäliikuntaa ja personal trainer -palveluja.

Tutustu Fitness 24 Seven -kuntosaliin ›

Mäkelänkadun Sauna on täydellinen rentoutumis- ja kohtaamispaikka sekä asiakastapaamisiin että vapaampiin tilaisuuksiin, saunailtoihin ja juhliin.

Tutustu Mäkelänkadun Saunaan ›

Fysionovan koulutettu tiimi auttaa sinua fysioterapiaan, jalkaterapiaan, hyvinvointiin ja harjoitteluun liittyvissä asioissa ja tarjoaa apua tuki- ja liikuntaelimistön vaivoihin.

Tutustu Fysionovaan ›

Ota yhteyttä

Mäkelänkatu 87
00610 Helsinki

KYSY LISÄÄ:
Mari Mannila
Trevian Asset Management
p. 358 (0)40 532 5165
mari.mannila@trevian.fi

Tiedustele vapaita tiloja

   

  Sijainti

  Käpylä 87 on maamerkki Käpylässä, 8100 asukkaan (2019) naapurustossa Helsingissä. Kumpulan, Oulunkylän ja Koskelan väliin jäävä Käpylä sijaitsee viiden kilometrin päässä Helsingin keskustasta pohjoiseen. Lentokentälle on matkaa 16 kilometriä.

  Käpylä tunnetaan puutarhakaupunkimaisesta, vanhasta rakennusperimästään. Lisäksi sille antavat leimansa olympiakylänä tunnettu asuinalue, joka rakennettiin vuoden 1952 olympialaisiin sekä pienempi alue, joka rakennettiin vuoden 1940 olympialaisiin, jotka peruuntuivat.

  Raitiotielinjat 1 ja 1A sekä Tuusulanväylää kulkevat bussit pysähtyvät kiinteistön edessä. Lähijunat pysähtyvät 1,5 km:n päässä Käpylän asemalle, josta on 20 minuutin kävelymatka.

  Design-klassikon luominen

  Vuonna 1983 Amer-yhtymälle, teollisuuteen ja kansainvälisesti tunnettuihin merkkituotteisiin keskittyneelle monialayritykselle, tarjottiin tonttia uutta pääkonttoria varten Mäkelänkadun ja Koskelantien risteyksessä.

  Alusta lähtien suunnitteluun kohdistui haasteita ja vaatimuksia designin ja rakennusteknisten seikkojen lisäksi myös kaupungin ja asiakkaan osalta.

  Amer-yhtymä edellytti rakennuksen muotokieleltä ennakkoluulottomuutta; rakennuksen tulisi olla iätön ja nykyaikainen myös tulevaisuudessa. Samanaikaisesti sisätilojen tulisi vastata täydellisesti nykyaikaisen toimistorakennuksen toiminnallisiin odotuksiin.

  Kaupunki puolestaan edellytti rakennuksen sopivan Käpylän 1940-luvulta periytyvään avoimeen muotokieleen, funkiskaavaan ja huomioivan sen mittakaavan suhteessa rakennettuun ympäristöön. Uudisrakennuksen tulisi sulautua ympäröiviin rakennuksiin asemoinnin, materiaalien, korkeuden ja muotokielen puolesta.

  Perustamisolosuhteet olivat haasteelliset peruskallion korkeusvaihtelujen sekä pohjaveden pinnankorkeuden vuoksi.

  Haasteet on tehty voitettaviksi

  Vuonna 1983 arkkitehti, professori Helmer Stenros valjastettiin ratkaisemaan yhtälöä. Apunaan puolisonsa, sisustusarkkitehti Pirkko Stenros sekä johtavat rakennesuunnittelijat ja urakoitsijat, seuraavien neljän vuoden aikana hän suunnitteli ja johti rakennustöitä. Maanrakennustyöt alkoivat tammikuussa 1985 ja lopullinen rakennuslupa kaupungilta myönnettiin maaliskuussa.

  Design 

  Arkkitehtuurilehti Projektilehden mukaan suunnittelu perustui rakennuksen kokemiseen episodeina. Siihen, miten tarkkailijan oma liike suhtautuu ympäristöön sekä näettyyn ja koettuun.

  Näin kirjoitti professori Stenros: ”Rakennuksen sijainti antaa hyvät edellytykset ottaa liike huomioon rakennuksen arkkitehtuurissa. Tontti sijaitsee vilkkaasti liikennöityjen pääkatujen Mäkelänkadun ja Koskelantien risteyksessä. Keskustassa tultaessa Mäkelänkatu suuntautuu viistosti kohti tontin nurkka-aluetta, jolloin tontti saa kadun päätteen luonteen. Pääkonttori saa siten tärkeän maamerkin luonteen. Se on kaupunkikuvallinen tekijä, ”Käpylän portin” toinen puoli, joka toimii maamerkkinä ohi kulkeville, esimerkiksi lentokentälle menijöille.

  Jalankulkijoille ja pyöräilijöille rakennus on tärkeä myös pienemmän mittakaavan tasolla kuin maamerkkinä. Suunnittelussa tämä otettiin huomioon jalankulkuympäristön tilajärjestelmissä ja rakennuksen pinnan sekä lähitilan detaljoinnissa”.

  Julkisivu

  Julkisivu sulautuu ympäröiviin rakennuksiin värien ja materiaalivalintojen puolesta. Ennen päätöksiä, useita materiaalitestejä tehtiin Suomen pakkasia ja kesäistä auringonpaistetta parhaiten kestävien materiaalien löytämiseksi. Lopullinen valinta, ranskalainen Savonniéres-hiekkakivi, valikoitui yhteistyössä kaupunkisuunnittelulautakunnan ja rakennusviraston kanssa, koska se sopi hyvin myös lähirakennusten rapattuihin pintoihin. Julkisivu on kestänyt aikaa hyvin, vahvistaen tunnetta, että rakennus on aina ollut paikallaan.

  Käpylä 87

  Rakennuksen valmistuminen

  Rakennuksen pääurakoisija YIT kommentoi valmistumista näin:

  ”Nyt kun talo on valmis, tuntee varmasti jokainen projektiin osallistunut tyytyväisyyttä siitä, että on saanut olla mukana oloissamme poikkeuksellisen ja uutta toimistoarkkitehtuuria edustavan rakennuksen pystyttämisessä.”

  Talo avattiin virallisesti 16. syyskuuta 1987.

  Avajaisista kirjoitettiin mm. seuraavasti:

  ”Vihkiäiset. Tervapatojen edessä mustia autoja. Pääministeri, pääjohtaja, 300 kutsuvierasta ja talon väki ruusu rinnassaan…”

  -”Ja vähitellen, vieraiden täyttäessä talon, tilat alkoivat elää omaa elämäänsä – ikään kuin niitä ei olisi koskaan suunniteltu ja rakennettu, vaan ne olisivat aina olleet olemassa.”

  ”Yövalot syttyivät… case closed. Asia loppuunkäsitelty.”

  courtyard
  Käpylä 87 – Näkymä sisäpihalta